Укупно приказа странице

OTKUP POLISE ŽIVOTNOG OSIGURANJA OD WIENER STÄDTISCHE


Kako Vam krokodili ne bi otkinuli još od onoga što Vam je preostalo treba obratiti pažnju na sledeće:

Nakon što ste i/ili ako ste uopšte ustanovili da Vas je agent prevario, i da nema ništa od dobiti od 50% na osiguranu sumu ( privatna penzija ili renta), rešili ste da raskinete „ugovor“ i podignete ono što Vam krokodili ostavljaju.

Najpre treba utvrditi šta Vam ostavljaju, tj. koju su sumu sami sebe obavezali da Vam vrate ukoliko želite da prekinete da im dalje poklanjate novac.

Nakon što ste potpisali Ponudu krokodilima da se osigurate i uplatili prvu premiju dobili ste Polisu osiguranja gde piše koliku premiju plaćate, koliko godina plaćate i kolika Vam je osigurana suma u slučaju doživljenja, smrti i povrede ( za Classic mešovito osiguranje sa učešćem u dobiti). Dalje dobili ste uslove osiguranja i, ono što nas sada zanima TABELU REDUKOVANIH I OTKUPNIH VREDNOSTI.
To Vam je kao i polisa jedan kič šareni braonkasti papir koji imitira starinu mermera.
U gornjem levom uglu piše osiguranje života, broj polise i ponude kao i datum odašiljanja ovih dokumenta. U gornjem desnom uglu nalazi se logo Wiener Städtische. U sredini imate tri kolone, prva označava broj godina od početka osiguranja, druga redukovanu vrednost polise a treća OTKUPNU VREDNOST POLISE.

Ako Vas zanima  koliko krokodili treba da Vam daju za otkup Vaše polise onda ovako: Za prvu godinu, kada ste platili prvu premiju, redukovana i otkupna vrednost ( gledate vodoravno – nula). Za drugu godinu, redukovana vrednost, neka cifra, za otkupnu vrednost – nula).

I tako redom, tek za treću godinu sleduje Vam neka cifra i više od pola manja nego što ste uplatili. Dakle ako ste plaćali pet godina, spustite se do petice u prvoj levoj koloni pa onda vodoravno do kolone sa otkupnim vrednostima gde piše koliko treba da Vam vrate.

Vi ćete naravno pozvati Kol centar na 0800/200-800 i raspitati se o proceduri otkupa. Ljubazna, cvrkutava devojka uputiće vas da dodjete u pametnu zgradu na Novom Beogadu, u ul. Trešnjinog cveta br.1, da ponestete Polisu i Tabelu otkupnih vrednosti, da im to tamo ostavite i da čekate jedno 15 – 30 dana da Vam vrate ono što oni misle da vam pripada. Naravno to Vam neće reći, već samo da im predate navedena dokumeta.

Ako tako učinite postoji velika verovatnoća da će Vam dati i manje no što piše u tabeli, a vi pošto nećete više imati tabelu nećete ni znati koliko su Vam opet zakinuli, a neće imati ni kome da se žalite pošto nećete imati dokaz ..
Zato pre nego što im odnesete polisu i tabelu, obe fotokopirajete, overite u opštini ili sudu pa kad originale predate Štetiši, zahtevajte od službenika da Vam stavi potpis prijema na fotokopijama.

Oni će Vam poturiti jedan njihov formular da potpište i reći "Bez brige", ne potpisujte ga dok ga dobro ne pročitate i obavezno tražite kopiju za sebe.

Izbegavaće da vam daju kopiju formulara, kao i da potpišu Vašu fotokopiju polise i tabele, budite uporni, no ako i po cenu da Vam odbiju otkup, odbiju da Vam potpišu kopije - opet ćete imati šta da podnesete Narodnoj banci Srbije ukoliko Vas opet zakinu... 

Najverovatnije da tada neće jer će videti da niste ovca i da  ćete se boriti i za to što Vam je preostalo..



Eh, a do svega ovog ne bi došlo da ste samo znali ..
<script type="text/javascript">


  var _gaq = _gaq || [];
  _gaq.push(['_setAccount', 'UA-28603249-1']);
  _gaq.push(['_trackPageview']);


  (function() {
    var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
    ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
  })();


</script>



10 коментара:

Aleksandar Eror је рекао...

Evo i odgovora na ovo postavljeno pitanje...

http://aleksandar.eror.me/blog/otkup-polise-zivotnog-osiguranja-zasto-dobijam-manje-od-onog-sto-sam-uplatio

http://aleksandar.eror.me/recnik-pojmova/matematicka-rezerva

Irina је рекао...

Lepo ste objasnili zasto je tolika otkupna vrednost. Zasto onda u startu ne govorite klijentima tako, nego kazete da kada god posle trece godine stednje raskinemo svoj ugovor dobijamo celu svoju sumu samo bez kamate?

Olivera је рекао...

Vi u Wineru bar dobijete nesto a ja u UNIQA osiguranju zamislite "Nemam prava na otkup" iako u clanu 14 na polisi pise da imam pravo da raskinem ugovor i otkupim svoje osiguranje posle tri godine tj. posle uplate tri premije...a ja sam uplatila 6 premija. Hocu svoj novac nazad. Ja sam potpisala ugovor o osiguranju tek kad sam se uverila da cu jednog dana ako ne budem vise imala para da uplacujem ili ako mi neovac bude trebao za "nedajboze" moci danesmetano ga podignem. A sad moram da pisem zahteve,zalbe i kopam po internetu i trazim svoja prava na svoj novac. Sta da radim? KOme da se obratim?

Unknown је рекао...

E ovako, draga Olivera!

Najpre fotokopirajte tabelu otkupnih vrednosti kao i polisu i overite ih u opštini ili sudu.

Zatim odite u sedište Uniqa osiguranja i zatražite otkup polise.
Ja verujem da čete dobiti vaš novac, a da su vam ne bi li Vas odvratili telefonom obavestili da na to nemate pravo.

U slučaju da Vas ipak neki službenik odbije ,zahtevajte da vidite njegove nadređene i da Vam daju pismeno ili usmeno obrazloženje o odbijanju otkupa.

Ako ni to ne uspe, obratite im se preporučenim pismom sa obaveznom povratnicom, tamo navedite da nisu hteli da otkupe Vašu polisu, da nisu dali nikakvo obrazloženje, iako po članu tom i tom imate pravo na otkup, te da stoga tražite povraćaj celokupnog novca sa kamatom.

Ukoliko Vam ništa ne odgovore u roku od 30 dana, ili odgovore negativno, obratićete se mejlom ili preporučnim pismom na Zaštita korisnika, Narodna banka Srbije, naćićete mejl na sajtu NBS.

Radovao bih se da me obavestite o ishodu, kao i ako bi link do ovog bloga prosledili prijateljima preko društvenih mreža.

Srdačno,
Gojko Rodić

Unknown је рекао...

Naravno, Olivera, možete se odmah obratiti Narodnoj banci, ali če Vas oni takođe uputiti da od Uniqa osiguranja dobijete nekakav odgovor na Vaš zahtev, pa tek kada nakon 30 dana, ako ne odgovore ništa, da se obratite NBS koja će od Uniqa osiguranja tražiti objašnjenje.

zoran је рекао...

I mene s prevarili iz Delta Generali osigranja i posle tri godine mi nisu dostavili polisu,pa sad sa savetima gospodina Gojka pokusavam da povratim novac,videcemo sta ce biti.

lajkiram је рекао...

Brate spasio si mi 10 000 evrica HVALA TI PUNO citao sam ceo ovaj tvoj sajt super si samo nastavi ovo da cepas danas su bili kod mene sve su isto Rekli kao sto stoji u onom dokumentu kad dodju kod klijenta. pitam ih a ako nemam da placam vise pa mozes da raskines posle 2 godine bla bla. Znaci lopovi !!! a ne pominju da jedva mozes da izvuces svoje ulozene pare. i da kako god okrenes korisnik je na gubitku :D. tebi hvala jos jednom spasio si me

Unknown је рекао...

E pa brate Lajkiram, drago mi je zbog tebe ... tvoj komentar mi znači u toliko što dobijam potvrdu da moj trud nije uzaludan ..
Ipak da me ne bi optužili da sam maliciozan i da sam se bez razloga ostrvio na jednu " uglednu " kuću, zamolio bih te da sa nama podeliš svoja iskustva ..

Анониман је рекао...

otkup je pljačka , a priča je bila da je osigurane štednja pre svega a da je samo osiguranje gratis, Pa ako je štednja što mi vraćaju manje od pola?

Unknown је рекао...

Samo da iznesem svoj primer!
Bas juce sam isao da otkupim polisu(posle 2,5g redovne uplate 110e mesecno ili 332e tromes.)
3 godina mi izlazi u oktobru!
Umesto 1069e koja pise u tabeli,nudili su mi 589 i to u oktobru kada istekne 3 godina,ovo stvarno nema smisla pa eto predlozili mi da uplacujem do okt kako bih imao tu cifru koja iznosi 1732e,izgleda da cu morati verovati i u to!!!Ako nekome pomaze moja poruka,drago mi je!