Укупно приказа странице

Poplava neće u polise



ČUČKOVIĆ: NE IGRAJTE SE SUDBINAMA LjUDI

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučkovć apelovao je juče na osiguravajuća društva da se ne „igraju rečima“, već da isplate premije građanima koji su osigurali lokale i stambene objekte od poplava. - Apelujem na osiguravajuća društva da barem oni imaju razumevanja i da nemamo igru reči koja u suštini predstvalja igru sudbinama ljudi - rekao je Čučković. - Ako je neko osigurao poslovni ili stambeni prostor od poplave, da se ne igramo igre reči da li je bujična poplava ili je poplava od podzemnih voda ili je poplava od instalacija u toaletu... sve te vode su bile od poplava.




PET SANTIMETARA
Visina iznosa koji se isplaćuje vlasnicima „Mozaik polise“ u „Viner štediše“ društvu, određuje se na osnovu nivoa koji je dostigla voda u objektu i na osnovu spratnosti objekta.
- Ako je reč o stanu ili prizemnoj kući koja je poplavljena do nivoa od pet santimetara, isplaćuje se do 50 odsto od visine osigurane sume. Ako je visina vode prelazila pet santimetara, onda se isplaćuje do 100 odsto osigurane sume - navode u ovom društvu. - Ako je u pitanju kuća sa više nivoa, a poplavljen je samo prvi nivo do pet santimetara visine, isplaćuje se do 40 odsto osigurane sume. Ako je, pak, nivo vode na prvom nivou prešao pet santimetara, isplaćuje se do 70 odsto osigurane sume. Čitava osigurana suma isplaćuje se u slučaju da je poplavljen i gornji nivo.

 



Нема коментара: